تکنولوژیهای جدید در صنعت ساختمان به جهت ارتقا کیفیت سازه و کاهش هزینهها مورداستفاده قرار میگیرد. یکی از تکنولوژیهای مورد استفاده جهت اتصال میلگردها به یکدیگر، روش اتصال مکانیکی میلگردها است. شیوه اتصال میلگردها در اجرای اسکلت ساختمان اهمیت بسیار بالایی دارد. گاهی طول میلگرد تمام شده و یا نیاز است امتداد طول میلگرد بریده شده افزایش یابد، در این موارد میبایست میلگردهای جدید به میلگردهای قدیم وصله شوند.
بهمنظور اتصال میلگرد میتوان از روشهای مختلفی چون روش پوششی (Overlap)، روش اتصال مکانیکی (Coupler) و روش جوشکاری (Welding) استفاده کرد. اتصال میلگردها به یکدیگر بهصورت روش پوششی یا اورلپ اگرچه روشی مقرونبهصرفه و مؤثر است، اما این روش همیشه راهحل مناسب نیست برای مثال در قسمت اتصالات بین ستونها و تیرها، در طولهای دوبرابر ارتفاع مقطع از تکیهگاه و … از روش پوششی طبق بندهای آییننامهای نباید استفاده کرد و مهندسین روشهای دیگری نظیر وصله مکانیکی میلگرد یا کوپلینگ میلگرد را استفاده میکنند. جهت خرید و فروش و آگاهی از قیمت میلگرد می توانید از طریق صفحه مربوطه و یا ارتباط تلفنی با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
وصله مکانیکی میلگرد چیست؟
در وصله مکانیکی میلگرد یا همان کوپلینگ میلگرد از وسایل و سازوکارهای مکانیکی بهمنظور اتصال و انتقال بار بین دو میلگرد استفاده میشود. وصله مکانیکی میلگرد سبب انتقال تنش کششی یا فشاری از یک میلگرد به میلگرد بعدی میشود. وصله مکانیکی میلگرد از طریق پیچ کردن و ایجاد اصطکاک بین جداره وصله و میلگردها میسر میشود. در وصله مکانیکی میلگرد دو سر رزوه شده میلگرد و قطعه واسط که داخل آن نیز رزوه شده است را به یکدیگر متصل میکنند. قطعه واسط یا کوپلر به انواع مختلفی تقسیمبندی میشود که عبارتند از کوپلر استاندارد، تبدیل، انتهایی، پیچی، جوشی، موقعیت و … هرکدام از این کوپلرها در شرایط مختلفی مورداستفاده قرار میگیرد. گاهی اوقات نیز برش میلگرد برای وصله زدن کار راکمی مشکل می کند.
- کوپلر استاندارد:
بهمنظور اتصال میلگردهایی با قطر و ضخامت یکسان در حالتی که حداقل یکی از آرماتورها امکان چرخش داشته باشد از کوپلر استاندارد استفاده میکنند. رزوههای داخلی هر دو طرف این نوع کوپلر راستگرد است.
- کوپلر تبدیل:
بهمنظور اتصال میلگردهایی با قطر و ضخامت متفاوت از کوپلر تبدیل استفاده میشود. زمانی از این نوع روش استفاده میشود که کوپلر قابلیت چرخش داشته باشد. هر دو رزوه این نوع کوپلر راستگرد است.
- کوپلر انتهایی:
کوپلر انتهایی میلگرد جایگزین خم انتهایی آرماتور میشود و باعث ازبینبردن تراکم آرماتورها در محل خواهد شد و از نوع کوپلرهای راستگرد میباشند.
- کوپلر پیچی:
زمانی که طول میلگردها کوتاه و در حدود 20 سانتیمتر باشد جهت تداوم آرماتوربندی از کوپلر پیچی استفاده میشود و برای میلگردهایی با ساز و ضخامت 16 تا 50 میلیمتر کاربرد دارد. در کوپلر پیجی نیاز به رزوه زدن دو سر میلگرد و چرخاندن آرماتور داخل کوپلر نیست.
- کوپلر جوشی:
کوپلر جوشی یک طرف جوش و دو طرف جوش از انواع آن میباشند. کوپلر جوشی میلگرد قابلیت جوشکاری مستقیم بر روی آرماتور را دارد. یک سمت این کوپلر دارای رزوههای باریک از یک سو است و از کوپلرهای استاندارد کوچکتر است. انتهای دیگر این کوپلر به سطح فلزی جوش زده میشود.
- کوپلر موقعیت:
بهمنظور اتصال میلگردهایی که هیچکدام قابلیت چرخش نداشته باشند از کوپلر موقعیت استفاده میکنند. برای استعلام قیمت میلگرد آجدار همراه ما باشید.
انواع وصله مکانیکی میلگرد
انواع وصله مکانیکی میلگرد بر اساس نوع قرارگیری میلگرد به دو روش نوکبهنوک یا پهلوبهپهلو انجام میشود. در وصله مکانیکی میلگرد به روش نوکبهنوک میلگردها در یک راستا و روبهروی هم قرار میگیرند، ولی در روش وصله مکانیکی میلگرد به روش پهلوبهپهلو میلگردها در کنار یکدیگر و در یک امتداد قرار داده میشوند. انواع وصله مکانیکی میلگرد از دستهبندی دیگری در سه دسته وصله مکانیکی میلگرد بهصورت فشاری، وصله مکانیکی میلگرد بهصورت کششی و وصله مکانیکی میلگرد بهصورت فشاری تقسیم بندی میشوند. بهترین راه برای بدست آوردن قیمت میلگرد ساده ارتباط برقرار کردن با کارشناسان فروش می باشد.
مزایا استفاده از وصله مکانیکی
وصله مکانیکی میلگرد مزایایی دارد که در ذیل مزایا استفاده از وصله مکانیکی بهاختصار بیان شده است:
- روش اجرایی راحت و آسان
- حداقل ازدحام میلگرد و صرفهجویی در مصرف میلگرد
- حداقل رسیدن میزان ضایعات میلگرد
- امکان عبور بتن با سهولت بیشتر و یکنواختی بالاتر
- عدم وابستگی میلگرد به بتن جهت انتقال بار
- مقاومت بالاتر در برابر بارهای لرزهای
- امکان اتصال میلگردهایی با ضخامتهای متفاوت به یکدیگر
- بهصرفه بودن اقتصادی به دلیل استفاده بهینه از میلگردها
- کاهش وزن کلی سازه به دلیل استفاده کمتر از میلگردها
- در امتداد هم قرارگرفتن میلگردها و در نتیجه انتقال نیرو به طور مستقیم
- افزایش نسبت بتن به آرماتور و در نتیجه امکان طراحی بهینه مقاطع بتنی
سخن پایانی
میلگرد از پرکاربردترین مقاطع در صنعت ساختمان است و گاهی در فرایند ساخت میبایست طول میلگرد افزایش یابد. وصله مکانیکی میلگرد یا روش کوپلینگ از روشهای کاربردی اتصال میلگردها به یکدیگر است. وصله مکانیکی میلگرد با پیچ کردن و ایجاد اصطکاک جداره کوپلر و میلگرد و انتقال تنش کششی و فشاری از یک میلگرد به میلگرد بعدی انجام میشود.