امروزه تولید و مصرف فولاد، از شاخصهای اصلی توسعهیافتگی کشورها و جوامع به شمار میآید. صنعت فولاد بر فرایند توسعه، فرهنگ، سطح دانش، اشتغالزایی، پژوهش آموزش و تجارت کشور تأثیر بسزایی دارد. صنایع فولاد در سازندگی، بازسازی و توسعه هر کشور نیز سهم مهمی را ایفا مینمایند.
سابقه صنعت فولاد در ایران به دهه 30 شمسی برمی گردد. اولین کارخانه فولادسازی در ایران در این سال تاسیس شد. در حال حاضر ایران دهمین تولیدکننده بزرگ فولاد در جهان است. صنعت فولاد کشور در حال حاضر زمینه اشتغال 50000 نفر را فراهم کرده است. در حال حاضر حدود 2 درصد از تولید ناخالص داخلی کشور ایران بر گُرده صنایع فولاد نهاده شده است.
سال تاسیس کارخانه فولاد مبارکه اصفهان
کارخانه فولاد مبارکه اصفهان از بزرگترین واحدهای صنعتی ایران است و بهوسیله بخش خصوصی اداره میشود. علاوه بر این، این کارخانه بزرگترین مجموعه ساخت فولاد و محصولات فولادی داخلی نیز محسوب میشود. این کارخانه بهصورت یک مجتمع بزرگ صنعتی است. شرکت فولاد مبارکه بهعنوان یک مجموعه مادر، زیرمجموعههای وابسته متعددی را در حوزههای مختلف در سراسر کشور دارد عملیات اجرایی کارخانه مبارکه اصفهان در سال ۱۳۶۰ آغاز شد. اولين كوره قوس الكتريكی واحد فولادسازی اين مجتمع در مهرماه سال 1370 راهاندازی شد. در سال 1371 خطوط توليد اين كارخانه بزرگ افتتاح گرديد. با ورود محصولات فولادی اين شركت به بازار و افزايش تدريجی توليد تا سقف ظرفيت اسمی 2/4 ميليون تن، بخش عمدهای از نياز كشور به اين كالای استراتژيک برطرف گرديد.
زیرمجموعههای کارخانه فولاد مبارکه اصفهان
- شرکت فولاد هرمزگان جنوب؛
- شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان خراسان؛
- شرکت فولاد سفیددشت چهارمحالوبختیاری؛
- شرکت ورق خودرو چهارمحالوبختیاری؛
- شرکت فولاد امیرکبیر کاشان؛
- شرکت معدنی و صنعتی فولاد سنگ مبارکه؛
- انبار ویژه محصولات صادراتی در بندرعباس
سرگذشت کارخانه فولاد مبارکه اصفهان
اين شركت در سالهای پس از رسيدن به ظرفيت اسمي با كسب تجربه و توانمندي اقتصادي براي پاسخگويي به نياز روزافزون بازار داخلي و خارجي و استفاده بهينه از تجهيزات و ماشینآلات توليدي موجود اقدام به برنامهریزی براي افزايش توليد در قالب طرحهای توسعه نمود و با استفاده از منابع مالي حاصل از فروش داخلي و ارزي شركت و استفاده از اعتبارات مالي، ريالي و ارزي اولين مرحله طرحهای توسعه را اجرا نمود بهنحویکه با اجراي اين طرحها، توليد شرکت براي رسيدن به ميزان حداقل یازده میلیون و سیصد هزار تن مذاب برنامهريزي شده و در حال انجام است.
تعداد کارکنان فولاد مبارکه اصفهان
در حال حاضر تعداد کارکنان مجتمع فولاد مبارکه اصفهان ۱۲۹۰۰ نفر است.
جدول اشتغال ایجاد شده توسط فولاد اصفهان، بهصورت مستقیم و غیرمستقیم به نقل از ویکیپدیا | |
عنوان | نفر |
اشتغال مستقیم در ظرفیت کنونی فولاد مبارکه (۷٫۲ میلیون تن) | ۱۲٬۰۰۰ |
اشتغال مستقیم در ظرفیت کنونی فولاد سبا (۱٫۶ میلیون تن) | ۱٬۶۰۰ |
اشتغال مستقیم در ظرفیت کنونی مجتمع فولاد هرمزگان | ۱٬۷۰۰ |
اشتغال در شرکتهای خدماتی سه مجتمع فولادسازی | ۷٬۰۰۰ |
اشتغال در کارخانه گندلهسازی سنگان (۵ میلیون تن) | ۶۰۰ |
اشتغال غیرمستقیم در گروه فولاد مبارکه | ۳۳۰٬۰۰۰ |
جمع اشتغال مستقیم و غیرمستقیم فولاد مبارکه اصفهان | ۳۵۲٬۲۹۰ |
*جدول اشتغالزایی شرکت فولاد مبارکه اصفهان بر اساس آمار سال ۱۳۹۶ تولید شده است.
شهر و موقعیت جغرافیایی فولاد مبارکه اصفهان
شركت فولاد مباركه اصفهان كه اكنون يكي از بزرگترین واحدهاي صنعتي جمهوري اسلامي ايران است در زميني به مساحت سی و پنج کیلومتر مربع در نزديکي شهر مباركه و در هفتاد و پنج کیلومتری جنوب غربي شهر اصفهان واقع شده است.
فرایند کار کارخانه فولاد مبارکه اصفهان
کارخانه فولاد مبارکه اصفهان، یکی از معدود کارخانههایی است که زنجیره کامل تولید این محصول را دارا است. یعنی تمام فرایند تولید، از معدنکاری سنگ آهن و استخراج آن تا نورد و تولید محصولات مختلف، در زیرمجموعه های گوناگون این کارخانه انجام میشود.
فولاد اصفهان اقدام به بومیسازی کلیه قطعات، مواد و تجهیزات در فولاد مبارکه میکند؛ بهاینترتیب در دهه هفتاد و هشتاد، ۴۳٪ و ۶۲٪ آن بومی بود. این آمار در سال ۹۰ تا ۹۲ به ۸۰٪ رسید، از سال ۹۲ تا ۹۴ به ۸۲٫۴٪ رسید و میان سالهای اخیر (۹۴ تا ۹۶) به ۸۵٫۳٪ رسید.
کنترل کیفی در کارخانه فولاد مبارکه اصفهان
رعایت استانداردهای تولیدی مطابق با استانداردهای معتبر بینالمللی و ملی سبب شده تا علاوه بر ضمانت کیفیت ورقهای آهنی تولیدی فولاد مبارکه، باعث افزایش اعتبار این برند شود و شرکت فولاد مبارکه را به یک قطب صنعتی در کشور تبدیل کند.
واحدهای تولیدی شرکت فولاد مبارکه
شرکت فولاد مبارکه دارای چهار واحد تولیدی اصلی است که به شرح زیر هستند:
- واحد آهنسازی
در واحد آهنسازی، تولید آهن اسفنجی از مواد خام و سنگآهن و در نهایت انجام فرآیند احیای مستقیم برای دستیابی به آهن با خلوص بالا انجام میشود. این بخش خود شامل 5 واحد بوده که عبارتند از:
- واحد انباشت و برداشت مواد خام و واحد واگن برگردان شماره 1 و 2؛
- واحد آهك سازي؛
- واحد گندلهسازی؛
- واحدهای احیاء مستقیم 1 و2؛
- واحد دولوميت سازي؛
واحد فولادسازي و ریختهگری مداوم
واحد فولادسازي و ریختهگری مداوم کارخانه فولاد مبارکه اصفهان، مهمترین و بزرگترین واحد این مجموعه است. این واحد در حال حاضر بزرگترین سايت فولادسازي در خاورميانه و شمال آفریقا است. مواد اولیه عمده این واحد آهن اسفنجی و آهنقراضه است. واحد فولادسازی و ریختهگری مداوم فولاد مبارکه شامل بخشهای زیر است:
- حوضچههای قراضه؛
- واحد حمل و شارژ مواد فلزي (DRI)، فروآلياژها و…
- هشت کوره قوس الکتريکي 200 تني؛
- واحد متالورژی ثانویه شامل هفت کوره پاتيلي؛
- واحدهای گاززدايي شامل واحد RH، DH و واحد سولفورزدایی DES ؛
- پنج ماشين ریختهگری مداوم دوخطه؛
- دو حوضچه خنککننده تختال با آب؛
- يک محوطه خنکسازی تختال در هوای آزاد؛
- واحد نسوز؛
- واحد نورد گرم
واحد نورد گرم فولاد مبارکه که وظیفه تولید کلافهای فولادی را بر عهده دارد از 4 واحد اصلی تشکیل شده است:
- كورههاي پیش گرم؛
خط تولید نورد گرم شامل قسمتهای پوسته شکن عمودي، نورد مقدماتي، نورد نهايي، خنككاري ورق و کلاف پیچ؛
- کارگاه غلتک نورد گرم،
واحد تكميل نورد گرم شامل بخشهای خط برش سبك، خط برش سنگين، اسكين پاس و تمپرميل؛
- واحد نورد سرد
واحد نورد سرد فولاد مبارکه وظیفه تولید محصولات سرد شامل كلاف و ورق و نیز محصولات پوششدار شامل کلاف و ورق قلع اندود، کلاف و ورق گالوانيزه و کلاف رنگي را بر عهده دارد. این واحد از بخشهای زیر که هر یک منجر به تولید محصولی خاص میشود، تشکیل شده است:
- واحدهای اسيدشویي شماره 1 و 2؛
- واحدهای تاندم 5 قفسهای و نورد دو قفسهای براي توليد ورقهای نازك قلع اندود؛
- واحد شستشوي الکترولیتی ورق براي چربیزدایی؛
- واحد بازپخت هيدروژني براي اصلاح ساختار مولکولي ورق؛
- واحد اسكينپاس براي ایجاد نورد سطحی روی ورقهای سرد؛
- واحد تمپرميل دو قفسهاي براي نورد سطحی روی کلافهای ارسالی به قلع اندود؛
- خطوط برش ورقهای نازك و ضخيم؛
- خطوط اصلاح و بازرسي ورق؛
- خط بستهبندی نیمه اتوماتیک؛
- خط قلع اندود؛
- خطوط برش قلع اندود؛
- خط گالوانیزه؛
- خط ورق رنگی؛
واحد تولید و توزیع برق
مصرف انرژی الکتریکی مجتمع کارخانه فولاد مبارکه اصفهان ۱۰۸۰ مگاوات ساعت برق است که حدود ۳۰۰ مگاوات ساعت آن از نیروگاه داخلی مجتمع که شامل یک نیروگاه ۲۱۰ مگاواتی بخار و یک نیروگاه گازی ۱۰۰ مگاواتی است تامین میشود و بقیه از شبکه سراسری کشور دریافت میشود و از طریق مرکز توزیع اتوماتیک برق و ۲۸ کیلومتر تونل زیرزمینی، به سراسر مجتمع منتقل میشود. واحد توزیع برق مجتمع فولاد مبارکه یکی از مهمترین واحدهای بخش انرژی و سیالات است.
واحد تصفیه و توزیع آب
این واحد شامل سد آبگیر و تصفیهخانه، خط انتقال آب تصفیه شده، منابع ذخیره و تجهیزات توزیع و انتقال داخلی و برجهای خنککننده است که با برداشت آب از رودخانه زاینده رود آب مورد نیاز مجتمع را تأمین میکند.
واحد اکسیژن و هیدروژن
این واحد شامل کارگاه اکسیژن و هیدروژن است. کارگاه اکسیژن شامل دو بخش تولید هوای فشرده و تولید گازهای صنعتی اکسیژن، ازت و آرگون است. کارگاه هیدروژن نیز تأمینکننده هیدروژن مورد نیاز در فرایند خالصسازی آرگون در نظر گرفته شده است.
واحد توزیع سیالات
این واحد وظیفه توزیع سیالات از قبیل گاز طبیعی، اکسیژن، نیتروژن، آرگون، هوای فشرده، آب سرد، آب گرم، آب آشامیدنی، آب مقطر را در سراسر مجتمع کارخانه فولاد مبارکه اصفهان به عهده دارد.
واحد تعمیرگاه مرکزی
این واحد انجام تعمیرات کلیه قسمتهای مجتمع و تهیه قسمتی از قطعات یدکی مورد نیاز در کارگاههای مکانیک، هیدرولیک، الکترونیک، برق، ماشینکاری، اسکلت فلزی، ابزار سازی، عملیات حرارتی، آهنگری و غیره را به عهده دارد.
مواد اولیه مصرفی
پودر سنگآهن (کنسانتره آهن) بهوسیله خطآهن از معادن داخلی مانند گلگهر و چادرملو، واقع در استانهای کرمان و یزد به مجتمع کارخانه فولاد مبارکه حمل میشود و با نوار نقاله، به قسمت انباشت و برداشت منتقل میشود. ماشینهای انباشت و برداشت کار انتقال مواد را از نقالهها به دپو و بالعکس انجام میدهد.
فرایند تولید در کارخانه فولاد مبارکه اصفهان
پودر سنگآهن انباشت شده در واحد گُندلهسازی تبدیل به گُندله شده و در واحد احیاء مستقیم، به آهن اسفنجی تبدیل میگردد و سپس در کورههای قوس الکتریکی واحد فولادسازی ذوب میشود. فولاد مذاب برای تبدیل به تختال (اسلب) به ماشینهای ریختهگری مداوم منتقل میگردد. تختال خنک و پرداخت شده و پس از پیش گرمشدن در واحد نورد گرم، نورد شده و سپس به واحد تکمیل نورد گرم یا به واحد اسیدشویی میرود و سپس برای کاهش ضخامت به واحد نورد سرد، ارسال میگردد. همچنین بخشی از محصولات سرد نوردیده به واحدهای قلع اندود، گالوانیزه و رنگی ارسال میگردد. در ادامه بخشهایی از این فرایند توضیح داده میشود.
- گُندلهسازی
پودر سنگ آهن (کنسانتره آهن) در آسیابهای گلولهای این واحد، به صورت پودر در میآید و پس از ترکیب با دو درصد آهک در دیسکهایی به صورت گُندله هائی به قطر بین ۶ تا ۱۸میلیمتر در آمده و در درجه حرارت حدود ۱۲۵۰ درجه سانتیگراد پخته و سخت میشوند.
- آهک سازی
سنگ آهک از معدن حوض ماهی واقع در هفده کیلومتری مجتمع تأمین میگردد و در دو کوره پخت دوار افقی با پیش گرم کن عمودی در دمای حدود ۱۰۵۰–۷۸۰ درجه سانتیگراد به صورت آهک پخته در میآید، آهک تهیه شده در واحدهای فولادسازی و واحد آهک هیدراته، جهت تولید آهک هیدراته برای واحدهای بریکتسازی آهن اسفنجی و تصفیه خانههای آب استفاده میشود.
- احیای مستقیم
پودر سنگآهن که بهصورت گندله پخته شده است، وارد کوره احیا از نوع میدرکس سری ۶۰۰ شده و گاز احیاکننده نیز به داخل کوره دمیده میشود. سپس آهن احیا شده، به صورت گلولههای آهن اسفنجی از کورهها خارج میشود.
- ریختهگری
وظیفه این واحد تبدیل فولاد مذاب به شمش تختال با کیفیت استاندارد و تحویل آن به واحد خنکسازی و اصلاح شمش است. این واحد دارای پنج ماشین ریختهگری، دو خط از نوع قوسی و عمودی قوسی است
- آمادهسازی تختال
در این واحد عملیات خنکسازی و در صورت نیاز، اصلاح و رفع عیوب یا برش طولی و عرضی تختالها انجام میشود.
- واحد نورد گرم
تختالها به واحد نورد گرم منتقل میشود و پس از گرمشدن تا ۱۲۸۰ درجه سانتیگراد، در کورههای پیشگرمکن و پوسته زدایی در نوردهای اولیه و نهایی نورد میشود. در نهایت ضخامت تختال به ۱۶ تا ۲/۱ میلیمتر میرسد که بهصورت کلاف (کویل) بستهبندی و آماده میگردد.
- تکمیل نورد گرم
۷۵ درصد از کلافها به واحد تکمیل نورد گرم انتقال مییابد. در این واحد اعمالی از قبیل کمکردن وزن کلاف، بهبود خواص مکانیکی، تسطیح ورق، برش سبکوسنگین ورق در طولهای ۱ الی ۱۲ متر صورت میگیرد.
- نورد سرد
۲۵ درصد از کلافهای ورق تولید شده در واحد نورد گرم به نورد سرد حمل میشود، تا با عملیات مختلفی مانند: برطرفکردن عیوب فیزیکی، روغنکاری، تقلیل ضخامت، دادن خواص مکانیکی و متالورژیکی و پرداخت سطحی قرار گیرد و در قسمتهای اسیدشویی، نورد تاندم، خط بازپخت خنثی، نورد سخت کردن سطحی، نورد پوستهای، خطوط تصحیح و بُرش مورد عملیات لازم قرار گرفته و بستهبندی گردد.
محصولات تولیدی کارخانه فولاد مبارکه اصفهان
کارخانه فولاد مبارکه از شرکتهای پیشرو ایرانی است که در زمینه تولید ورقهای فولادی فعالیت مینماید. این کارخانه سهم عمدهای از تولید فولاد کشور را تولید مینماید. این کارخانه ۷۵ درصد از اسلب، ۲۵.۳ درصد از آهن اسفنجی و ۷۵.۴ درصد از ورق گرم تولید شده در ایران در سال ۱۴۰۱ را تولید کرده است. محصولات متنوع در شرکت فولاد مبارکه و وجود دامنه گسترده مشخصات فنی بر اساس سفارش مشتریان سبب شده تا این شرکت نقش مهمی در صادرات انواع ورق فولادی به بازارهای جهانی داشته باشد. مطابق با اهداف فولاد مبارکه، صادرات این شرکت به دو بخش خاور دور و اروپا و نیز خاورمیانه تقسیم شده است. در همین راستا و برای تحویل بهموقع کالای مشتریان خارجی، این شرکت از وجود یک انبار ویژه محصولات صادراتی در بندرعباس سود میبرد.
صنایع مصرفکننده تولیدات کارخانه فولاد مبارکه اصفهان
- صنایع خودروسازی و قطعهسازی؛
- صنایع فلزی سبک؛
- صنایع فلزی سنگین؛
- لولههای انتقال سیالات؛
- صنایع بستهبندی؛
- صنایع لوازمخانگی و الکتریکی؛
- صنایع لوله و پروفیل؛
انواع ورق تولیدی فولاد مبارکه اصفهان
کارخانه فولاد مبارکه اصفهان در واقع مجموعه تولیدکننده انواع ورق فولادی در ایران است. لیست زیر انواع ورقهای تولیدی کارخانه فولاد مبارکه اصفهان را ارائه میکند. در ادامه بهصورت مشروح به معرفی این تولیدات میپردازیم.
- ورق سیاه فولاد مبارکه
- ورق آلیاژی فولاد مبارکه
- ورق گالوانیزه فولاد مبارکه
- ورق رنگی فولاد مبارکه
- ورق روغنی فولاد مبارکه
- ورق آجدار فولاد مبارکه
- ورق اسیدشویی فولاد مبارکه
ورق سیاه فولاد مبارکه
مهمترین محصول از بین تمام ورقهای فولادی، ورق سیاه است که زمینهساز تولید دیگر ورقها نظیر ورق گالوانیزه، رنگی و روغنی است. ورق سیاه در دو نوع St37 و St52 بسیار پرکاربرد است. کارخانه فولاد مبارکه اصفهان با تولید ورق سیاه باکیفیت و مطابق با استانداردهای ملی و بینالمللی، توانسته است خود را بهعنوان برترین تولیدکننده ورق سیاه در کشور معرفی کند.
ورق st52 فولاد مبارکه
ورقهای St52 در دسته ورقهای سیاه قرار میگیرند. این نوع ورقها حاوی استحکام کششی بالا و در حدود 520 مگاپاسکال هستند و بنابراین در کاربردهایی که نیاز به استحکام و دوام بالا هست، گزینه ای ایده آل محسوب میشوند.
ورق گالوانیزه فولاد مبارکه
تولید ورق گالوانیزه در کارخانه فولاد مبارکه اصفهان به روش غوطهوری داغ انجام میشود. مزیت این روش نسبت به روشهای دیگر مقرونبهصرفه بودن، امکان ایجاد ضخامتهای بالای پوشش، استحکام بالا و چسبندگی مناسب پوشش گالوانیزه به فولاد پایه است. از جمله کاربرد ورق گالوانیزه میتوان به تولید ناودانی و لولهها، مجراهای هوا و دودکش، سقفهای فلزی، قطعات لوازمخانگی، قطعات خودرو و اجزای آن و غیره اشاره کرد.
ورق رنگی فولاد مبارکه
خط تولید ورق رنگی فولاد مبارکه اصفهان در امتداد خط گالوانیزه واقع شده است و بهصورت خط پوششدهی غلتکی طراحی گردیده است. از مزایای این خط میتوان بهسرعت بالا، مصرف رنگ کم و سازگاری با محیطزیست اشاره کرد. ورقهای گالوانیزه فولاد مبارکه اصفهان در صنایع ساختمانی، لوازم خانگی، صنایع فلزی مانند کابینت سازی و تابلوهای برق و صنعت حمل و نقل کاربرد دارند.
ورق روغنی فولاد مبارکه
ورق رنگی که به آن ورق سرد نیز گفته میشود، محصول نورد سرد صفحات و بیلتهای فولادی است. شرکت فولاد مبارکه با تولید ورقهای روغنی، نیاز صنایع داخل به این محصول پرکاربرد را تامین کرده است. ورقهای روغنی فولاد مبارکه در ضخامتهای 0.25 تا 3 میلی متر تولید میشوند.
ورق آجدار فولاد مبارکه
ورق آجدار با نامهای Plate Floor ، Embossed Plate و Chequered Plate در دنیا عرضه میشود که عمدتاً از نوع ورقهای گرم ساختمانی با سطح برجسته بوده و قابلیت مقاومت در برابر لغزش و جوشپذیری بالایی دارد. عمده مصرف ورق گرم آجدار در صنایع فراساحل، کف کشتیها، راهپلههای صنعتی، واگنسازی و خودروسازی است.
ورق قلع اندود فولاد مبارکه
خط تولید ورق قلع اندود فولاد مبارکه بر اساس روش الکترولیت اسیدی با محلول فرواستان طراحی گردیده است. در این روش، ورق پس از عبور از حوضچههای شستوشوی الکترولیتی و شسته شدن با آب و عبور از حوضچه اسیدشویی الکترولیتی و دو مرحله شستوشو با آب، وارد حوضچههای محتوی محلول الکترولیت شده و طی 5 مرحله، پوشش قلع اندود در دو سطح ورق ایجاد میشود. استفاده بهعنوان قوطی مواد غذایی، قوطیهای اسپری و نوشابه، پانلهای سقفی و غیره از جمله کاربردهای ورق قلع اندود کارخانه فولاد مبارکه اصفهان است.
دیگر ورقهای تولیدی فولاد مبارکه
علاوه بر محصولات ورق ذکر شده در بالا، دیگر تولیدات کارخانه فولاد مبارکه به شرح زیر هستند:
- ورق اسیدشویی
- ورق A283
- ورق A516
گواهینامههای شرکت مبارکه اصفهان
شرکت فولاد مبارکه اصفهان دارای گواهینامههای معتبر زیر است.
- گواهینامه بینالمللی ISO 50001:2018
- گواهینامه بینالمللی ISO 9001
- گواهینامه بینالمللی ISO 14001:2018
- گواهینامه بینالمللی ISO 45001:2018
جوایز سالهای ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۶ کارخانه فولاد مبارکه اصفهان.
- صادرکننده نمونه ملی در سال ۱۳۹۴
- رتبه نخست در ۶ دوره جایزه شرکت دانشی ایران
- کسب تندیس شرکت حامی محیطزیست در سال ۱۳۹۴
- رتبه نخست در ۱۱ دوره جایزه ملی تعالی سازمانی (EFQM)
کارخانه فولاد مبارکه اصفهان در سال ۱۴۰۱ بهعنوان برترین تولیدکننده آهن اسفنجی، اسلب و ورق گرم در کشور معرفی شد.
فعالیتهای پژوهشی
- همکاری پژوهشی با بیش از ۱۱۰ دانشگاه، مرکز پژوهشی و شرکت دانشبنیان
- انجام ۹۴۸ پروژه پژوهشی کاربردی با سرمایهگذاری ۲۴۶ میلیارد ریال و ۹۰ پروژه پژوهشی کاربردی در دست اجرا با اعتبار ۵۱ میلیارد ریال
- منافع اقتصادی و صرفهجویی محاسبه شده حاصل از فعالیتهای پژوهشی: بالغ بر ۱٬۳۲۰ میلیارد ریال
- جلب مشارکت بیش از ۲٬۷۰۰ نفر از استادان و پژوهشگران و دانشجویان در اجرای پروژههای پژوهشی شرکت
- جلب مشارکت فعال بیش از ۹۵۰ نفر از کارشناسان و مدیران شرکت در انجام فعالیتهای پژوهشی شرکت
- ارائه بیش از ۴۲۰ مقاله علمی از فعالیتهای پژوهشی در همایشهای ملی و بینالمللی و مجلات علمی
- برگزاری بیش از ۹۸۰ سمینار و سخنرانیهای تخصصی مرتبط با پروژههای پژوهشی
امور زیستمحیطی کارخانه فولاد مبارکه اصفهان
شرکت فولاد مبارکه، در سال ۱۳۹۴ از فهرست صنایع آلاینده خارج شد. این شرکت همچنین با دریافت تندیس بنیاد جهانی انرژی، لوح تقدیر جامعه مدیریت سبز اروپا را دریافت کرد. در سال ۹۵، گواهینامه استاندارد مدیریت انرژی (50001 ISO) را دریافت کرد. پس از افزایش غبارهای آلاینده هوا، این شرکت ۲۰۰ میلیارد تومان برای تجهیز غبارگیرها سرمایهگذاری کرد و برای نگهداری و تعمیر تجهیزات فوق، ۲۰ میلیارد تومان هزینه میکند.
کارخانه فولاد مبارکه اصفهان در راستای سیاستهای بهبود وضعیت زیستمحیطی اطراف خود، مبلغ ۳۰۰ میلیارد تومان برای طرح جمعآوری و هدایت پسابهای شهرهای مجاور و ارتقا تصفیهخانه پسابهای آن شهرها، باهدف بهبود وضعیت زیستمحیطی منطقه پرداخت میکند. این شرکت برای حفظ محیطزیست، ۱۰٪ حمل و نقل محصولات خود را بهوضعیت ریلی تبدیلکرد.
فولاد مبارکه رکورددار جهانی صرفهجویی در مصرف آب با کاهش ۶۸ درصدی و مصرف تنها ۵٫۱٪ آب حوزه آبریز زایندهرود با اجرای پروژههای بازچرخانی داراست. فولاد مبارکه، با احداث تصفیهخانه پساب صنعتی و بهداشتی فولاد سبا، استخر ذخیره آب و دریاچه مصنوعی در فولاد سبا به تصفیه آب کمک کرد. فولاد، نصب و راهاندازی سیستمهای به هنگام پایش آلایندهها و وضعیت تصفیهخانه پساب (Online Monitoring) را در اولویت قرار داد و مشارکت در برنامههای کاهش گازهای گلخانهای از طریق پروژههای CDM را آغاز نمود.
پیرو همین فعالیتهای محیط زیستی، گواهینامه مشارکت در برنامه کاهش گاز گلخانهای از طرف انجمن جهانی فولاد «world steel» به شرکت فولاد مبارکه از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۶ میلادی اهدا شد. این شرکت همچنین پس از زلزله کرمانشاه ۹۶، ۲۶۰ کانکس را برای مردم کرمانشاه ارسال نمود.
اسناد ثبتی شرکت فولاد مبارکه اصفهان
شماره ثبت: 7841
کد اقتصادی: 411175869887
شناسه ملی: 10260289464
آدرس کامل پستی: استان اصفهان، شهر مبارکه، صندوق پستی 161-84815 / کد پستی: 8488111131
سخن پایانی
حاصل مطالعات فوق نشان میدهد که کارخانه فولاد مبارکه اصفهان، صرفاً یک کارخانه در اشل کارخانههای فولادسازی نیست. این مجتمع معظم مجموعه بزرگی از واحدهای گوناگون از معادن سنگآهن، خطوط حملونقل ریلی، واحدهای بههمپیوسته از تولید گُندله تا ورقهای قلع اندود موردنیاز صنعت را در خود جایداده است. همچنین افزودن زیرساختهایی مثل کارخانههای تولید برق، دریاچه مصنوعی آب، فعالیتهای زیستمحیطی این مجموعه را میتواند بهعنوان یک شاخص در صنعت فولاد کشور مطرح نماید.
برای ارتباط مستقیم و سفارش محصول با شماره های 02122791943 و 02126249155 و یا با واتساپ و تلگرام 09129448453 در ارتباط باشید.