مقالات مرتبط
ورق آجدار چیست؟ | انواع و کاربرد آن
ورق ها جزء پرکاربردترین تجهیزاتی هستند که در صنایع مختلف به کار می روند. ورق آجدار یکی از انواع ورق فلزی است که سطح آن دارای برجستگی هایی است. ورق های آجدار که در صنعت با عنوان چکر پلیت (Checker Plate) نیز شناخته می شوند، کاربردهای مختلفی دارند و مهم ترین آن، افزایش اصطکاک سطوح برای جلوگیری از لیزخوردن است. با توجه به ویژگی ها و کاربردهای منحصر به فرد ورق آجدار، تصمیم داریم در ادامه بیشتر در این خصوص صحبت کنیم و بررسی کنیم که مزایای استفاده از ورق آجدار چیست و استفاده از آن در صنایع چه اهمیتی دارد؟
ورق آجدار چیست؟
شاید شنیدن عبارت ورق آجدار کمی برایتان غریب و ناآشنا باشد و این سوال را در ذهنتان ایجاد کند که ورق آجدار چیست و چه کاربردی دارد؟ اما اگر نگاهی به اطرافتان بیاندازید حتما با نمونه هایی از آن رو به رو خواهید شد. تا به حال به کف پله های اضطراری ساختمان محل کار یا پل عابر پیاده دقت کرده اید؟ این سطوح ناهموار که صاف و مسطح نیستند، از ورق آجدار ساخته شده اند، ورق های آجداری که در دسته ورق های فلزی قرار گرفته و برآمدگی هایی روی سطح آن ها مشاهده می شود.
برآمدگی های روی سطح ورق آجدار اغلب به شکل های مختلفی همچون لوزی، عدسی، الماسی یا بادامی هستند و هریک کاربردهای فراوانی در صنایع مختلف دارند. به طور کل می توان گفت ورق آجدار روش ساخت جالب و ساده ای دارد و تنها نکته درخصوص ساخت آن، مرحله ایجاد برجستگی روی سطوح ورق است. این الگوها به کمک دستگاه ها و غلتک های مخصوصی روی ورق حک می شوند. یکی دیگر از مواردی که بایستی درخصوص این ورق ها بدانیم این است که ورق آجدار تنها از یک طرف دارای برجستگی بوده و سمت دیگر آن برای راحت نصب شدن روی سطوح مختلف، کاملا صاف و بدون برآمدگی است.
برای بررسی قیمت و خرید ورق آهنی وارد لینک روبرو شوید - قیمت ورق
انواع ورق آجدار
ورق آجدار را می توان از جهات گوناگون به دسته بندی های مختلفی تقسیم کرد. در این بخش به طور کلی با این دسته بندی ها آشنا می شویم.
انواع ورق آجدار براساس جنس ساخت عبارتند از:
- ورق آجدار استیل
- ورق آجدار فولادی
- ورق آجدار آلومینیومی
- ورق آجدار گالوانیزه
انواع ورق آجدار براساس شکل ظاهری عبارتند از:
- ورق آجدار عدسی
- ورق آجدار الماسی
- ورق آجدار بادامی
- ورق آجدار شطرنجی
- ورق آجدار قطره ای
انواع ورق آجدار از نظر روش ساخت عبارتند از:
- ورق آجدار پرسی
- ورق آجدار فابریک
ورق آجدار پرسی
یکی از روش های معمول در ساخت ورق های آجدار استفاده از روش پرسی است. ورق های تولید شده به این روش را ورق آجدار پرسی می گویند. اما این ورق ها به چه صورتی تولید شده و چه ویژگی های دارند؟ در ساخت این ورق ها اصولا از روش های سنبه زنی استفاده می شود. همچنین عملیات شکل دهی به آن ها به شیوه نورد گرم انجام می شود. الگوهای موردنظر برای ورق، توسط غلتک های مخصوص نورد و سنبه روی آن حک می شوند. از آن جایی که اجرای الگو بر روی این ورق ها به روش پرس کردن طرح روی ورق انجام می شود، به این روش، روش پرسی می گویند.
ورق آجدار فابریک
در روش فابریک، الگوهای موردنظر را به سطح ورق های ساده آلومینیومی، استیل یا فولادی متصل می کنند که در نهایت این عملیات منجر به ساخت و تولید ورق آجدار فابریک می شود. یکی از تفاوت های موجود میان ورق آجدار فابریک و ورق آجدار پرسی، وزن آن هاست. از آن جایی که الگوهای اجرایی روی ورق فابریک از خود ورق نیستند، این محصولات کمی سنگین تر از ورق های آجدار پرسی هستند. دلیل نامگذاری ورق فابریک به این علت است که عملیاتی روی ورق اصلی انجام نشده و محصول کاملا دست نخورده و فابریک باقی می ماند.
کاربردهای ورق آجدار
برای اینکه بدانیم کاربردهای ورق آجدار چیست و اساسا از این ورق ها در چه مکان هایی استفاده می شود، ابتدا با ویژگی های ظاهری این محصول آشنا می شویم. سطح برجسته مانند ورق آجدار باعث شده تا این محصول بهترین گزینه برای سطوحی باشد که امکان لیز خوردن اشیاء یا افراد در آن وجود دارد. درواقع همین یک ویژگی در ورق آجدار باعث شده تا کاربردهای زیادی در صنایع مختلف داشته باشد. از جمله کاربردهای ورق آجدار می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- استفاده در صنعت راه سازی
- کاربرد در ساخت انواع پل
- استفاده در کف مکان هایی که در حال ساخت هستند و امنیت در آن ها ضروری است.
- کاربرد برای ساخت و تولید انواع دستگاه صنعتی
- استفاده در ساخت پله های اضطراری
- کاربرد ویژه در ایستگاه های اتوبوس یا در مواردی کف اتوبوس ها جهت جلوگیری از لیز خوردن افراد
- استفاده در ساخت قطعات و تجهیزات خانگی
- کاربرد در سقف آسانسور
- کاربرد در دیواره های آسانسور
- کاربرد در طراحی داخلی و خارجی ساختمان ها
- کمک به دانه بندی و جداسازی خطوط تولید مواد غذایی
- برای ساخت انواع حفاظ در مناطق حساس جنگی
- کاربرد در ساخت کف اتاق کامیون ها
- کاربرد در ساخت کف اتاق وانت بارها و...
مزایای ورق آجدار
احتمالا با تعاریفی که تاکنون درخصوص کاربردها و ویژگی های ورق آجدار ارائه شده تا حدودی با مزایای آن آشنا شده اید. اما به جهت اینکه بیشتر با قابلیت های این محصول آشنا شویم و بدانیم دیگر مزایای ورق آجدار چیست، در ادامه به چند نمونه از نکات مثبت این محصول اشاره می کنیم. ورق های آجدار از میزان سختی و مقاومت بالایی برخوردار هستند. از همین رو می توان به جای استفاده از ورق های فولادی ساده در مکان هایی که به مقاومت بالایی احتیاج دارند، از ورق آجدار استفاده کرد.
همین مقاومت و استحکام بالای ورق آجدار است که باعث شده از آن در صنایع راه سازی و کشتی سازی استفاده شود. کشتی ها در تلاطم دریا به بیشترین توان نیاز داشته تا سرنشینان خود را به سلامت به مقصد برسانند و استفاده از یک کف که باعث ایجاد اصطکاک شده و از لیز خوردن افراد جلوگیری به عمل آورد بسیار ضروری است. اینجاست که متوجه می شویم اهمیت استفاده از ورق آجدار چیست.
علاوه بر این، ورق آجدار از خاصیت جوش پذیری مناسبی برخوردار است و می توان هر الگویی را روی آن پیاده سازی کرد. انعطاف بالا در مقابل شکل پذیری نیز از دیگر قابلیت های این نوع ورق است. همچنین از مزایای جالب توجه ورق آجدار که شاید تا به حال به آن اشاره ای نشده، سطح درخشان و براق این ورق است. این مزیت در ورق آجدار باعث شده تا انتخاب مناسبی برای امور تزئینی باشد.
خرید ورق آجدار
باتوجه به قابلیت ها و کاربردهای مختلفی که از ورق آجدار در صنایع مشاهده می شود، می توان ادعا کرد که این محصول یکی از پرتقاضاترین و پرفروش ترین تجهیزات صنعتی است. به دلیل افزایش تقاضای بازار، تولید و عرضه این محصول به بازار داخلی روند صعودی به خود گرفته است. اگر جزء متقاضیان خرید ورق آجدار هستید، به شما پیشنهاد می کنیم برای خرید محصول حتما به مراکز و شرکت های معتبر مراجعه کنید.
این شرکت ها، تولیدات خود را به صورت عمده و کلی از طریق فروشگاه های آنلاین در اختیار شما قرار می دهند. هر مجموعه دارای کارشناسان و متخصصینی است که در هر لحظه از شبانه روز برای راهنمایی و مشاوره به مشتریان آماده هستند. این افراد نیازها و کاربرد مورد انتظار شما از محصول را بررسی کرده و برطبق نیاز شما، بهترین گزینه را پیشنهاد می دهند. قیمت ورق آجدار نیز بسته به نوع محصول و استانداردهای به کار رفته در آن متفاوت و متغیر است.
دیدگاه خود را بنویسید
مقالات مرتبط