مقالات مرتبط
سپری آهنی چیست؟ انواع و کاربرد آن
یکی از مقاطع فولادی موردنیاز در صنایع ساختمانی و خودروسازی، سپری آهنی است. این سپری فولادی به دلیل شکل ظاهری T مانندی که دارد با عنوان پروفیل T هم شناخته می شود و کاربردهای مختلفی برای پروژه های ساختمانی دارد. این قطعات تفاوت زیادی با تیرآهن داشته و با تنوع زیادی به بازار عرضه می شوند. در ادامه تصمیم داریم به این مورد بپردازیم که کاربردها و ویژگی های سپری آهنی چیست و چرا استفاده از آن در صنایع ساختمانی تا این اندازه اهمیت دارد؟
سپری آهنی چیست؟
احتمالا اگر در حال مطالعه این مطالب هستید، می خواهید بدانید سپری آهنی چیست و برای چه از آن در صنایع استفاده می شود؟ سپری آهنی درواقع یک سپری فولادی است که شباهت زیادی به حرف T دارد. این محصول را می توان یک نوع پروفیل به شمار آورد که در ابعاد و اندازه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از مهم ترین کاربردهای سپری آهنی، استفاده از آن برای ساخت درب و پنجره است.
این محصول از نظر شکل ظاهری به دو شکل کلی لبه تیز و لبه گرد در بازار موجود است. اندازه لبه این قطعه فولادی را برحسب میلی متر بیان می کنند و به طور معمول اندازه لبه با اندازه دیواره سپری برابری می کند. به عنوان مثال اگر اندازه لبه را 100 میلی متر در نظر بگیریم، سپری موردنظر را با نمره 10 می شناسند. در رابطه با ابعاد سپری آهنی می توان گفت بسته به نوع کاربری، این محصول در ضخامت های مختلفی بین 0.9 الی 2.5 میلی متر ارائه می شود. در این میان پرمصرف ترین سپری آهنی با ضخامت 2 میلی متر است. همچنین برای طول این مقاطع استانداردهایی در نظر گرفته شده که رایج ترین طول ها بین 6 الی 12 متر است.
در پاسخ به این سوال که روش طراحی سپری آهنی چیست و دارای چه ساختاری است باید گفت، این مقاطع از دو ورق کم عرض ساخته شده اند که به صورت عمودی روی هم قرار گرفته اند. ورقی که در حالت عمودی قرار دارد را جان سپری (Web) و ورق افقی آن را بال سپری (Flanges) می گویند. از نظر فنی و مهندسی می توان گفت جان در برابر تنش های برشی و بال در برابر تنش های فشاری مقاومت قابل قبولی دارند. در بخش های بعدی خواهیم فهمید که استانداردهای سپری آهنی چیست و این مقاطع به چه گروه هایی تقسیم می شوند؟
برای بررسی قیمت و خرید نبشی و ناودانی وارد لینک روبرو شوید - قیمت نبشی و ناودانی
استانداردهای سپری آهنی چیست؟
برای طراحی و ساخت سپری از استانداردهای مختلفی بهره گرفته شده است. قطعا هر استانداردی، خواص و قابلیت های ویژه ای به محصول می بخشد و باعث می شود تا بتوان کاربردهای مختلفی را از سپری انتظار داشت. مهم ترین استانداردهای سپری آهنی به شرح زیر هستند:
- استاندارد DIN5951
- استاندارد DIN1022
- استاندارد DIN EN 10055
انواع سپری آهنی
دسته بندی برای سپری آهنی می تواند از جهات گوناگونی انجام شود. این محصولات از نظر ابعاد و ضخامت، وزن، نوع لبه، کیفیت، روش تولید، جنس و... به گروه های مختلفی تقسیم می شوند. در این بخش به چندنمونه از این دسته بندی ها اشاره می کنیم:
انواع سپری آهنی از نظر روش ساخت عبارتند از:
- سپری آهنی فابریک
- سپری آهن نوردی
دو سپری فابریک و آهن نوردی در مولفه وزن با یکدیگر متفاوت هستند. سپری آهن نوردی سبک وزن تر از نوع فابریک آن است و براساس شکل ظاهری به گروه های زیر تقسیم می شود:
- سپری آهنی با اضلاع متساوی ( عرض و ارتفاع یا به عبارتی وجه عمودی و افقی در آن باهم برابرند.)
- سپری آهنی با اضلاع نامتساوی (در این مورد ارتفاع سپری نصف عرض آن است، یا وجه عمودی سپری نصف وجه افقی آن است.)
- سپری آهنی با ارتفاع زیاد (وجه عمودی سپری بلندتر از وجه افقی آن است). این سپری به طور خاص در دیوارهای تیغه ای مورد استفاده قرار می گیرد.
انواع سپری آهنی از نظر جنس به کار رفته در آن ها عبارتند از:
- آهن
- آلومینیوم
- مس
- استیل
- برنج
کاربردهای سپری آهنی چیست؟
قطعا وجود این همه تنوع در سپری آهنی می تواند بیانگر این مطلب باشد که از این قطعه فولادی استفاده های مختلفی در صنایع می شود. از جمله کاربردهای سپری آهنی عبارتند از:
- کاربرد جهت اتصال پل ها به ستون ها
- برای ساخت اتاق ماشین های سنگین همچون تریلی ها
- کاربرد برای ساخت کف ساختمان
- کاربرد برای ستون ها و خرپاها
- جهت ساخت انواع درب و پنجره
- برای افزایش استحکام و مقاومت گلخانه ها
- کاربرد در سازه های بسیار بزرگ و عظیم برای اتصالات تیرآهن
- استفاده به عنوان یک عامل مقاوم کننده بتن برای فونداسیون
- جهت تولید قالب های ساده فلزی
- کاربرد در نماکاری خشک
- کاربرد درساخت سقف های نورگذر
- برای مقاوم سازی و زیرسازه های فلزی
- کاربرد در ساخت گاردریل های کنار پل و اتوبان
- کاربرد در صنایع ساخت سد
- نوعی مهارکننده فشار در ساختمان ها
- برای ساخت انواع سقف شیشه ای
- جهت کلاف بندی دیوارهای بنایی
- سپری آهنی تنها مقطع فولادی است که نیاز به استفاده از میلگرد را در ساختمان کاهش می دهد.
- گاهی اوقات سپری آهنی را با دستگاه های مخصوص صاف و صیقلی و رنگ کاری کرده و از آن برای ساخت سقف های کاذب، آشپزخانه و حمام استفاده می کنند.
- در ساخت میزهای چوبی و شیشه ای برای افزایش استحکام لبه ها و پایه ها به کار می روند.
تولید سپری آهنی
دو روش متداول و رایج در صنایع برای تولید مقاطع فولادی، روش های نورد سرد و گرم است. سپری آهنی را می توان به هر دو روش تولید کرد. اما آن دسته از سپری ها که به روش نورد گرم تولید می شوند، به دلیل ویژگی های ظاهری و ساختاری که دارند بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند. مراحل تولید سپری آهنی به صورت زیر است:
- در مرحله نخست شمش فولادی که از نوع بلوم است را در کوره حرارتی نورد قرار می دهند. (شمش محصولی است که از آن به وفور برای تولید انواع نبشی، ناودانی، تیرآهن، سپری، ریل و... استفاده می شود.)
- بعد از گذشت مدت زمانی که شمش به درجه حرارت موردنظر رسید، آن را از قفسه های نورد اولیه عبور می دهند.
- در این مرحله مقطع شمش حرارت دیده کاهش و طول آن افزایش پیدا می کند.
- در مرحله پایانی محصول بدست آمده را از قفسه های نورد میانی و نورد پایانی عبور می دهند که شکل نهایی آن به صورت سپری است.
- در نهایت برای عرضه به بازار و آمادگی جهت مصرف، این سپری آهنی را با استفاده از دستگاه های مخصوص برش، به طول های موردنظر برش می دهند.
نکات مهم در خرید سپری آهنی
از آن جایی که سپری آهنی کاربردهای بسیار زیادی در صنایع دارد و نقش مهمی را برای استحکام سازه ها ایفا می کند، تقاضا برای خرید آن روز به روز در حال افزایش است. تا پیش از این، میلگردها را جزء ضروری ترین مقاطع فولادی به شمار می آوردیم که بدون آن ها مقاومت سازه به مخاطره می افتاد. اما هم اکنون این سپری های آهنی هستند که با حضور خود نیاز به استفاده از میلگرد را تا حد قابل قبولی کاهش داده اند و این موضوع تاثیر زیادی در کاهش هزینه ها داشته است.
حال که از اهمیت استفاده از سپری آهنی مطلع شدیم، می خواهیم ببینیم در هنگام سفارش و خرید این مقاطع بایستی به چه مواردی دقت داشته باشیم؟ شاید بهتر باشد نکات زیر را در هنگام خرید سپری آهنی در نظر داشته باشید.
- کارخانجات و شرکت های متعددی هستند که در زمینه تولید و عرضه سپری آهنی فعالیت می کنند. بسیاری از این تولیدکنندگان معتبر بوده و محصولات باکیفیتی را به مشتریان خود ارائه می کنند. بنابراین سعی کنید پیش از خرید، این مراکز را شناسایی و محصول خود را از طریق آن ها تهیه کنید.
- همانطور که می دانید، تنوع در سپری آهنی بسیار زیاد است. نمی توان از تمامی انواع آن کاربردهای مشابهی انتظار داشت. بنابراین سعی کنید پیش از خرید، ابتدا هدف از خرید و کاربری مورد انتظارتان از محصول را به دقت تعیین کنید تا در هنگام انتخاب محصول با مشکل مواجه نشوید.
- فروشگاه های آنلاین اطلاعات جامع و کاملی را درخصوص انواع سپری آهنی در اختیار شما قرار می دهند. بنابراین بهتر است پیش از نهایی شدن سفارش، سری به جداول وزنی و اطلاعات محصول زده و آن ها را به دقت مطالعه کنید.
قیمت سپری آهنی
قیمت سپری آهنی به عوامل مختلفی بستگی دارد. به عنوان مثال ابعاد سپری آهنی، وزن آن، مواد، ترکیبات و استانداردهای به کار رفته در ساخت آن متفاوت بوده و همین عامل موجب تمایز برخی از محصولات نسبت به برخی دیگر می شود. به عنوان مثال نمی توان انتظار داشت یک سپری آهنی با استاندارد DIN1022 با یک سپری آهنی DIN5951 قیمت های همسانی داشته باشند. علاوه بر این، برند تولیدکننده نیز نقش مهمی در کیفیت محصولات دارد. هرچه کیفیت سپری آهنی بیشتر باشد، به همان میزان قیمت محصول نیز افزایش پیدا می کند.
اگر به دنبال کسب اطلاع از قیمت روز انواع سپری آهنی هستید، می توانید لیست قیمت محصولات را از مراکز معتبر آنلاین استعلام کنید. همچنین برای خریدی مقرون به صرفه این امکان برای شما فراهم شده تا محصولات از برندهای مختلف را که قیمت هریک از آن ها متفاوت از دیگری است با هم مقایسه کنید. این مقایسه باعث می شود تا بهترین محصول با مناسب ترین قیمت را خریداری کنید.
برای بررسی قیمت و خرید سپری آهنی وارد لینک روبرو شوید - قیمت سپری آهنی
دیدگاه خود را بنویسید
مقالات مرتبط