متالورژی ماهور اسپادانا
برنز یکی از قدیمیترین فلزاتی است که توسط انسان برای ساخت ابزارها و تزئینات استفاده میشده است. در ایران، نخستین کاربرد برنز برای ساخت ابزارها و قطعات ماشینی به دوره مفرغ برمیگردد. برنز یکی از آلیاژ های مس است که در ساختار آن از ترکیبات مختلفی استفاده می شود. اگر به فلزی مقاوم تر از مس، در برابر خوردگی و مناسب برای ساخت اشیاء تزئینی نیاز دارید، برنز گزینه ی مناسبی است. متفاوت بودن ترکیبات استفاده شده برنز تاثیر به سزایی بر خواص هوازدگی آن دارد.
برای مشاهده سفارش خرید (تقاضاهای بازار) اینجا کلیک کنید.
و یا برای مشاهده سفارش فروش (عرضه های بازار) اینجا کلیک کنید.
آلیاژ برنز یک آلیاژ است که از مخلوطات مس و قلع تشکیل شده است. ترکیب دقیق برنز به بستگی به نوع کاربرد آن دارد و ممکن است شامل سایر فلزات مانند روی، نیکل و المنت های دیگر باشد. برنز به دلیل خصوصیات خود مانند انعطاف پذیری، مقاومت در برابر خوردگی و ظاهر جذاب، برای ساخت ابزارهای هنری، تزئینات، سازه های معماری و قطعات ماشینی استفاده می شود.
تاریخچه ی برنز به هزاران سال پیش بر می گردد و به عبارتی قدیمی ترین آلیاژی است که بشر شناخته است، زیرا در طبیعت معمولا مس به همراه قلع یافت می شود. امروزه نیز برنز در صنایع مختلف کاربرد دارد. آبکاری برنز کاربرد وسیع و گوناگونی دارد، آبکاری برنز برای ایجاد کردن ظاهری زیبا و افزایش مقاومت آن در برابر خوردگی استفاده می شود. آبکاری زمانی مطلوب است که روانکاری را بهبود ببخشد و مقاومت سایشی برنز را در برابر فولاد افزایش دهد.
برنز به دلیل مقاومت خود در برابر خوردگی و همچنین مقاومت در برابر فشار و کشش، برای ساخت وسایل بسیاری استفاده میشود. از جمله این موارد میتوان به تولید پارههای پلیسه، مسابقههای المپیک، شیرجههایی که در طب سنتی مورد استفاده قرار میگیرد و قطعات چهرههای پولها اشاره کرد. این آلیاژ برای تهیه انواع محصولات از جمله فلزیابهای آبی، نشانههای کسبوکار، لوازم آرایشی بهكار میرود و همچنین برای تزئینی ساختمانها و عملیات ساخت و ساز به کار گرفته میشود.
برای مشاهده فروش ویژه محصولات ریخته گری و صنعت روی لینک کلیک کنید.
ترکیبات برنز میتواند بسته به نیاز و کاربرد، تغییر کند. برای مثال، در صنایع هوافضا، با اضافه کردن سایر فلزات مانند آلومینیوم، برای ساخت قطعات پایدارتر، مقاومتر و سبکتر بهکار برده میشود. در کل، آلیاژ برنز به دلیل دوام و استحکام خود، مقاومت در برابر خوردگی، زیبایی و شکلپذیری، همچنین قابلیت تولید در سایزها و شکلهای مختلف، توسط صنایع مختلف از جمله خودروسازی، صنایع هوافضا، ساختمانسازی و دکوراسیون داخلی مورد استفاده قرار میگیرد.
خرید برنز همواره یکی از فرایند های مالی دقیق توسط مصرف کنندگان عمده است. مصرف کنندگان عمده که جهت کاربرد های صنعتی و نظامی اقدام به خرید برنز می کنند خودشان یکی از عوامل تثیر گذار بر حجم خرید برنز هستند. همچنین برخی کشور ها بخش اعظمی از خرید برنز دنیا را به خود اختصاص داده اند. قیمت برنز رنج متفاوتی دارد به گونه ای که در برخی موارد به 1 دلار و اندی در هر پوند می رسد و در مواقعی حول 3 دلار و اندی گردش می کند. در هر صورت روال قیمت ها برای چند ماه اخیر حوالی 2.5 دلار تثبیت شده است. توجه به روند های قیمت روز برنز بسیار ضروری است. اخیرا خرید برنز در محدوده قیمتی 3 دلار قرار دارد. البته خرید برنز در هر کشوری بر اساس قیمت روز برنز در همان کشور انجام می شود. گرچه متوسط قیمت روز برنز در جهان بر روی خرید برنز تمام کشور ها موثر است. اما میزان خرید برنز در هر کشوری بیشتر به قیمت برنز در همان کشور ربط دارد.
قیمت برنز به عوامل مختلفی از جمله نوع کاربرد آن بستگی دارد. گسترده ترین استفاده ی برنز در حیطه ی هنر و به طور خاص در مجسمه سازی استفاده می شود. مجسمه سازان یکی از دنبال کنندگان نوسانات قیمت برنز هستند. آنها به دلیل کاربرد برنز در عرصه هنر به خرید برنز اهمیت می دهند. برنز ماده ی منتخب پیکرتراشان متخصص در فلزات برنز است چراکه خاصیت جالب آن در گسترش تدریجی هنگام سرد شدن، برایشان مطلوبیت دارد. اگرچه برنز سنگین و متراکم است ولی کاملا راحت می توان با آن کار کرد که به پیکرتراشان اجازه میدهد اجسام را به شکل مطلوب خود در بیاورند. قیمت برنز بر روی کسب و کار گروه های دیگری بغیر از هنرمندان و مجسمه سازان نیز تاثیر می گذارد.
در حالت کلی، قیمت برنز در بازار تهران تحت تأثیر عواملی مانند نرخ ارز، قیمت فلزات دیگر، تأثیر فعالیت صنایع و ساخت و ساز، تنظیمات قوانین و مقررات بازرگانی و همچنین تولید کنندگان و توزیع کنندگان مختلف قرار دارد. در صورتی که قصد خرید یا فروش برنز را دارید، بهتر است با فروشندگان مجاز و معتبر تماس بگیرید تا در مورد جزئیات و شرایط مختلف تعاملات بازار مطلع شوید. علاوه بر این، در بعضی از موارد، قیمت برنز به دلیل ارتفاع ارزش این فلز، ممکن است بیشتر از قیمت فلزات دیگر باشد. به طور کلی، برنز به عنوان یکی از مهمترین فلزات در صنعت و مصارف دیگر همچون تزئینی و مجسمه سازی قابل توجه میباشد.
برنز در برابر فرسودگی مقاومت خوبی دارد
قابلیت سخت شدن با تغییر شکل سرد
به آسانی قابل جوش دادن است
قابلیت لحیم شدن بالایی دارد
مقاومت در برابر حرارت زیاد، بعضی از آلیاژ های برنز در برابر حرارت بالا مقاومت خوبی دارند
برنز به طور کلی نرم تر، ضعیف تر و شکننده تر از فولاد است
برنز در برابر سطح سخت جرقه نمی زند
ترکیبات متفاوت برنز و برنج سبب بروز ویژگی ها و کاربردهای متفاوت و مختلف این دو فلز می شود. مثلا مقاومت بیشتر برنز در برابر خوردگی در مقابل آب شور، برنز را به فلز مناسب تری برای ساخت اجزای کشتی نسبت تبدیل می کند. در عین حال خواصی مانند سهولت کار و تراش پذیری آسان سبب استفاده از فلز برنج در ساخت تیر و لوله در ساخت و ساز شده است. در جدول زیر به برخی تفاوت ها میان برنج و برنز اشاره می کنیم.
برنز |
برنج |
سختی بیشتر، شکنندگی بالاتر |
تراش پذیری بهتر |
نقطه ذوب 950 درجه ی سلسیوس |
نقطه ذوب 900 درجه سلسیوس |
مقاومت بسیار زیاد در برابر خوردگی (مخصوصا آب شور) |
مقاومت مناسب در برابر خوردگی |
مناسب برای ساخت سازه های تزئینی |
مناسب برای ساخت سازه های مختلف (به دلیل رنگ طلایی آن) |
در ساخت برنز، علاوه بر قلع از فلزات مختلف دیگری مثل منگنز، آلومینیوم، نیکل، فسفر، سیلیکون، آرسنیک و یا روی استفاده می شود. هر یک از این فلزات خاصیت های متفاوتی به برنز می دهند.
با ترکیب کردن 6 تا 12 درصد آلومینیوم با ترکیب اصلی مس و قلع می توان برنزی ساخت که علاوه بر قدرت بیشتر، مقاومت بالاتری در برابر خوردگی خواهد داشت؛ این آلیاژ را با نام برنز مس می شناسند. این فلز یکی از عناصر پر کاربرد در صنایع مختلفی مانند ساختمان سازی و همینطور در حوزه ی مکانیک است. بعضی از ویژگی های آلومینیوم عبارتند از: رسانای مناسب گرما و الکتریسیته، ضریب انتشار حرارت ثانویه پایین و بازتاب منظم بالا؛ که پس از ترکیب آلومینیوم و برنز، این خواص به ترکیب جدید نیز منتقل می شود.
بر خلاف نام این فلز، نقره نیکل نوعی از برنز است که شامل برنز، قلع و نیکل است و اصلا نقره در آن وجود ندارد. دلیل نام گذاری این فلز رنگ نقره ای آن است. این آلیاژ با دیگر محصولات برنزی ظاهر کاملا متفاوتی دارد و این تفاوت باعث می شود شناخت محصولات برنزی برای مصرف کنندگان سخت شود زیرا به رنگ قهوه ای و مسی این فلز عادت دارند.
با اضافه کردن مقداری فسفر به برنز، استحکام و مقاومت این فلز افزایش قابل توجهی پیدا می کند. هر چه فسفر بیشتر باشد قدرت برنز نیز بیشتر می شود. علاوه بر قدرت، فسفر باعث بهبود مقاومت فرسودگی، دوام و ضریب اصطکاک می شود. به این دلیل، برنز فسفر یکی از گزینه های مناسب برای مواقعی است که شاهد لغزش دائمی سطوح فلزی بر روی همدیگه خواهید بود.
از ویژگی های بارز این آلیاژ می توان به ریخته گری مناسب آن، ظاهر زیبا و مقاومت خوب آن در برابر زنگ زدگی اشاره کرد. این ویژگی ها برنز سیلیکون را به یک آلیاژ کامل تبدیل می کند. علاوه بر این سیلیکون کامل با برنز ترکیب می شود.
منگنز می تواند سختی، استحکام و قدرت برنز را افزایش دهد. در این صورت برنز می تواند بار های زیادی را تحمل کند. افزودن منگنز به برنز آن را به فلزی حرارت ناپذیر تبدیل می کند. به این دلیل برای استفاده از برنز منگنز نیاز به روش های روغن کاری مخصوصی خواهید بود.
برنز یکی از فلزات ارزشمند با سابقه ی طولانی حضور در تمدن های انسانی است. بسیاری از جوامع گذشته از برنز برای ضرب سکه، ساخت ادوات جنگی و حتی لوازم خانگی استفاده می کردند. امروز خرید برنز بین معامله گران فلزات ارزشمند به معامله ای پر سود تبدیل شده است. قیمت برنز متناسب با گسترش کاربرد آن متغیر است. قیمت برنز یکی از عوامل موثر بر میزان خرید برنز توسط مصرف کنندگان است. همچنین قیمت برنز بر روی میزان استفاده از برنز در صنعت و تجهیزات نیز تاثیر می گذارد. البته در هر کشوری خرید برنز متناسب با تکنولوژی، زیرساخت ها و میزان ذخایر برنز در آن کشور متفاوت است. قیمت روز برنز نیز بر اساس منحنی نوسانات دلار و برخی دلایل بنیادی دیگر متغیر است. البته قیمت روز برنز را می توان با استفاده از ابزار های تحلیل بنیادی و یا تکنیکال تا حد زیادی پیش بینی کرد.
در تجارت گرام ، قبل از خرید می توانید از راه های مختلف با مشاوران مجرب این شرکت در ارتباط باشید. تا از مشاوره همکاران ما بهترین و مناسب ترین قیمت فلزات غیرآهنی داشته باشید.