یکی از اهداف اصلی تولید لوله، جهت استفاده در صنایع آب و فاضلاب است. درواقع لوله ها وظایف بسیار مهمی در این صنایع برعهده دارند. لوله آبرسانی یکی از رایج ترین و متنوع ترین لوله ها در بازار داخلی است. به دلیل اهمیتی که این محصولات در زندگی روزمره ما دارند، آگاهی از ویژگی ها و نحوه کار آن ها برای ما ضرورت پیدا می کند. در ادامه مطلب بررسی خواهیم کرد که لوله آبرسانی چیست و چه کاربردهایی می توان از آن انتظار داشت.
در پاسخ به این سوال که لوله آبرسانی چیست، می توان گفت یک نوع لوله انتقال آب است که در ابعاد و اندازه های مختلفی تولید می شود. این لوله ها بسته به قطر و سایزی که دارند، می توانند حجم قابل توجهی از آب شهری را به مسافت های دور انتقال داده و جابجایی آب را تسریع بخشند. بدون وجود این محصولات، قطعا صنایع آب و فاضلاب با مشکلات بزرگی رو به رو خواهد شد.
لوله آبرسانی با وجود طراحی نسبتا ساده خود عملیات پیچیده حمل و جابجایی آب را بسیار آسان کرده است. این محصولات از نظر جنس و مواد ساخته شده به گروه های مختلفی تقسیم شده و هریک کاربردهای مخصوص به خود را دارند. ما در بازار با انواعی از لوله آبرسانی چدنی، پلاستیکی و گالوانیزه رو به رو هستیم که می توانیم برای مصارف مختلف از بهترین نمونه های آن استفاده کنیم. در بخش های بعدی با این محصولات و کاربرد هریک از آن ها آشنا خواهیم شد.
انواع لوله آبرسانی
اگر بخواهیم یک دسته بندی کلی برای لوله آبرسانی در نظر بگیریم، می توانیم این محصول را به سه گروه کلی تقسیم کنیم که عبارتند از:
- لوله آبرسانی گالوانیزه
- لوله آبرسانی چدنی
- لوله آبرسانی پلاستیکی
هریک از این لوله ها باتوجه به ویژگی های ظاهری و ساختاری خود، کاربردهای منحصر به فردی در صنایع دارند.
برای بررسی قیمت و خرید لوله وارد لینک روبرو شوید – قیمت لوله
لوله آبرسانی گالوانیزه
لوله های گالوانیزه از نظر جنس و ساختار به دو گروه تقسیم می شوند. لوله آبرسانی فولادی و لوله آبرسانی آهنی. در بازار این محصولات را با عنوان لوله های سفید آهنی نیز می شناسند. هر دو نوع لوله گالوانیزه فولادی و آهنی از بسیاری جهات به یکدیگر شبیه هستند، به گونه ای که گاه تشخیص آن ها از هم کار سختی است. بسیاری از افراد متخصص، این دو محصول را از رنگ بدنه آن ها شناسایی می کنند. از ویژگی های لوله آبرسانی گالوانیزه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- این محصولات از نظر وزنی سبک وزن هستند و جابجایی آن ها کار راحتی است. اما همین وزن کم آن ها موجب می شود که در برابر عواملی همچون خوردگی مقاومت چندان بالایی نداشته باشند.
- لوله آبرسانی فولادی و آهنی بیشترین کاربرد را در سیستم انتقال آب خانگی دارند. (رایج ترین مورد مصرف این لوله ها در سرویس های بهداشتی است.)
- همچنین از این محصولات به صورت ویژه در سیستم تهویه هوا استفاده می شود.
- اصولا اندازه استاندارد لوله آبرسانی گالوانیزه در هر دو نوع آهنی و فولادی به صورت شاخه های 6 متری است.
- قطر در نظر گرفته شده برای این محصولات نیز می تواند چیزی بین 1.2 تا 8 اینچ باشد.
- امکان سفارشی سازی کردن لوله آبرسانی گالوانیزه در قطرهای بیشتر نیز وجود دارد.
- در مراحل گالوانیزه کردن این لوله ها، از مقاطع پیل گالوانیک استفاده می شود. همین امر باعث شده تا این محصولات در برابر محیط یا عوامل اسیدی مقاومت چندان خوبی نداشته باشند.
لوله آبرسانی چدنی
نمونه ای دیگر از انواع لوله آبرسانی که در انتقال و جابجایی آب به کار می رود، از جنس چدنی است. همانطور که از نام محصول پیداست، جنس به کار رفته در ساخت آن ها چدن است و بیشترین استفاده را در مصارف ساختمانی دارد. ساخت این لوله ها نیز در کارخانجات ریخته گری و با روش ریخته گری انجام می شود.
لوله آبرسانی چدنی نیز به دو گروه دو سر توپی و دو سر تخت تقسیم می شود. این دو لوله از نظر نوع اتصال با یکدیگر متفاوت هستند. همین تفاوت در نوع اتصال موجب می شود تا هریک کاربردهای متفاوتی در صنایع و تاسیسات مختلف داشته باشند. لوله های چدنی در ابعاد و اندازه های مختلفی به بازار عرضه شده و خریداران می توانند باتوجه به موقعیت و شرایط کار، هریک از انواع آن را تهیه کنند. از کاربردهای این لوله ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- جابجایی و انتقال آب ساختمانی
- کاربرد در سیستم لوله کشی فاضلاب
- کاربرد در تهیه و جمع آوری آب های سطحی روی زمین
- انتقال آب جمع آوری شده به مناطق مختلف
لوله آبرسانی پلاستیکی
این لوله ها تنوع بسیار زیادی دارند و اصولا آن ها را با ترکیبات پلیمری تهیه می کنند. انواع لوله آبرسانی پلاستیکی عبارتند از:
- لوله آبرسانی ABS
- لوله آبرسانی پلی اتیلن (PE)
- لوله آبرسانی CPVC
- لوله آبرسانی PP
- لوله آبرسانی PVC
- لوله آبرسانی PB
این لوله ها جزء پرمصرف ترین لوله های آبرسانی در صنعت آب و فاضلاب هستند و گستره وسیعی از کاربردها را شامل می شوند. به طور کل می توان گفت محصولاتی همچون لوله آبرسانی فلزی جای خود را به لوله های پلیمری داده و مهم ترین دلیل آن هم، استحکام و مقاومت بیشتر لوله های پلیمری است.
اهمیت استفاده از لوله آبرسانی
حال که دانستیم انواع لوله آبرسانی چیست و هریک چه ویژگی هایی دارند، در این بخش تصمیم داریم به اهمیت استفاده از لوله آبرسانی پرداخته و دلایل به کارگیری آن را مورد بررسی قرار دهیم. یکی از مهم ترین دلایلی که استفاده از انواع لوله آبرسانی فلزی، آهنی، چدنی، پلاستیکی و…افزایش یافته، گسترش صنعت ساختمان سازی و به دنبال آن ساخت انواع مجتمع و واحد مسکونی و تجاری است. طبیعی است که هر مجتمع و ساختمانی برای سیستم آب و فاضلاب خود به لوله کشی احتیاج داشته باشد. این سیستم نیز به کمک انواع لوله آبرسانی وظیفه خود را انجام می دهد.
تا پیش از اینکه انواع لوله آبرسانی فولادی به بازار عرضه شود، برای عملیات انتقال آب از لوله های سیمانی یا بتنی استفاده می شد. این لوله ها علاوه بر مشکلات و آسیب های زیست محیطی متعدد، برای تعمیر و نگهداری نیز به هزینه های بالایی نیاز داشتند که صرفه اقتصادی به همراه نداشت. از همین رو در صنعت آب و فاضلاب منسوخ و رد شده و جای خود را به انواع لوله آبرسانی فلزی و پلاستیکی دادند. یکی دیگر از دلایل استفاده از لوله های آبرسانی فلزی و پلاستیکی قابلیت ضد زنگ و پیشگیری از آلودگی آب است که در آن ها مشاهده می شود. این دو مولفه از مهم ترین موارد برای انتقال و جابجایی آب شرب ساختمان های مسکونی و تجاری است.
برای بررسی و کسب اطلاعات بیشتر لوله داربستی همراه ما باشید.
کاربردهای لوله آب رسانی چیست؟
از مهم ترین موارد مصرف و کاربردهای لوله آبرسانی عبارتند از:
- کاربرد در لوله کشی های ساختمان های مسکونی و تجاری
- لوله های فولادی بلبرینگی که به طور خاص برای آبرسانی در صنایع مختلف طراحی و ساخته شده اند.
- لوله های فولادی جوش خورده با اهداف فشار
- لوله های فولادی دقیق و لوله های استوانه ای
- کاربرد در صنایع هوافضا
- کاربرد در صنایع کشاورزی
- کاربرد در صنعت نفت
- کاربرد در صنعت خودروسازی
- کاربرد برای ساخت خطوط لوله ای جهت انتقال گازها و مایعات قابل احتراق
- لوله آبرسان فولادی بدون درز برای برای الزامات فنی و امور مهندسی
نکات مهم در خرید لوله آبرسانی چیست؟
برای اینکه بتوانید از لوله آبرسانی عرضه شده بیشترین بهره برداری را داشته باشید، لازم است تا پیش از خرید محصول برخی نکات را مورد بررسی قرار دهید. لیست این نکات به شرح زیر است:
- اولین و مهم ترین قدم در خرید لوله آبرسانی، اعتبار فروشگاه و واحد تولبدکننده محصول است. اصولا مجموعه های عرضه کننده ای که از اعتبار کافی برخوردارند، کیفیت محصولات خود را تضمین کرده و کالای درجه یک در اختیار مشتریان قرار می دهند. بنابراین در زمان خرید به نام برند محصول دقت کافی داشته و درخصوص آن تحقیقات لازم را انجام دهید.
- در مرحله بعد، انتخاب نوع لوله آبرسانی است که گاهی به دلیل تنوع موجود، کار را برای خریداران سخت می کند. بسیاری از فروشگاه های آنلاین در این زمینه به مشتریان خود مشاوره می دهند. شما می توانید با درمیان گذاشتن برخی اطلاعات درخصوص محصول موردنظرتان، راهنمایی های مفیدی را از کارشناسان فروش دریافت کنید. این افراد به شما کمک می کنند تا براساس موقعیت محل، حجم آب انتقالی و بودجه ای که برای خرید محصول در نظر گرفته اید، بهترین انتخاب را داشته باشید.
- سعی کنید پیش از نهایی شدن سفارش، محصولات از برندهای مختلف را مقایسه کنید. این بررسی و مقایسه به شما فرصت می دهد تا بهترین محصول را از نظر کارایی، کیفیت و قیمت انتخاب کنید.
- از شرایط نگهداری و حمل لوله آبرسانی اطمینان حاصل کنید. اینکه لوله ها در چه شرایطی نگهداری می شوند در کیفیت و سلامت آن ها بسیار موثر است. همچنین حمل و ارسال محصول تا زمان تحویل به شما می بایست با دقت بالا انجام شود.
- از ضمانت نامه ها و خدمات پس از فروش در صورت امکان مطلع شوید.
- ابعاد و اندازه لوله های آبرسانی می بایست کاملا با نیاز و کاربری شما همخوانی داشته باشند.
- جنس لوله آبرسانی نیز در کاربرد آن نقش مهمی دارد. بنابراین صرف تعریف دیگر خریداران و بدون آگاهی اقدام به خرید محصول نکنید.
برای بررسی قیمت و خرید لوله آبرسانی وارد لینک روبرو شوید – قیمت لوله آبرسانی