لوله داربستی یکی از مهم ترین تجهیزات ساختمانی است که در انواع و اقسام گوناگونی به بازار عرضه شده و موارد مصرف گوناگونی دارد. این لوله های فلزی توخالی بوده و یک تفاوت بسیار بزرگ با دیگر لوله های صنعتی دارند. تفاوت لوله داربستی با لوله های صنعتی در کاربرد آن هاست. اصولا از لوله داربستی به عنوان یک نوع نگهدارنده در پروژه های ساختمانی استفاده می شود، حال آن که لوله های بزرگ صنعتی نقشی نوعی انتقال دهنده را ایفا می کنند. از آن جایی که این روزها ساخت سازه های مرتفع بدون حضور لوله داربستی امکان پذیر نیست، می خواهیم در ادامه ببینیم کاربرد لوله داربستی چیست و چه ویژگی هایی دارد؟
لوله داربستی چیست؟
اگر برای شما هم این سوال پیش آمده که لوله داربستی چیست و استفاده از آن چه اهمیتی دارد، پیشنهاد می کنیم در این بخش با ما همراه باشید. احتمالا برای شما هم پیش آمده که در هنگام گذر از کنار یک ساختمان در حال ساخت، با یک سازه فلزی رو به رو شده باشید. سازه ای داربستی که از اتصال چند لوله توخالی ساخته شده است. این سازه داربستی نقش مهمی در اجرای اصولی پروژه دارد و بدون آن نمی توان مراحلی همچون نبشی کشی ساختمان یا نماکاری آن را انجام داد.
این لوله داربستی فلزی است که با اتصالات خود، اسکلت سازه داربست را به وجود آورده و باعث می شود تا دسترسی به نقاط دشوار در یک ساختمان آسان تر شود. لوله داربستی فلزی را می توان به دو شکل درزدار و بدون درز تهیه کرد که در این بین، نمونه بدون درز آن از مقاومت بیشتری برخوردار است. در کارخانجات تولیدی این لوله را به روش نورد گرم و با استفاده از ورق سیاه تولید می کنند. وزن لوله داربست متغیر است و می توان بسته به نوع و سختی پروژه انواعی از لوله داربست سبک و سنگین را تهیه کرد. در خصوص ویژگی های ساختاری و قطر لوله داربست می توانیم به این موارد اشاره کنیم:
- قطر خارجی این لوله می بایست کاملا استاندارد باشد و اصولا مقدار آن 48.3 میلی متر است.
- لوله داربستی فلزی از نظر سایز و اندازه متنوع است و رایج ترین اندازه آن که بیشترین استفاده را دارد، 2.11 اینچ است. لوله داربستی با این سایز را در بازار با عنوان لوله 5 نیز می شناسند.
- این لوله ها همچنین با ضخامت های متنوعی همچون 2، 2.5، 3 و 4 میلی متر به بازار عرضه می شوند.
- متداول ترین طول لوله داربستی نیز 3 و 6 متر است.
برای بررسی قیمت و خرید لوله وارد لینک روبرو شوید – قیمت لوله
انواع لوله داربستی
اتصالات داربست که باعث می شوند لوله داربستی در کنار هم تشکیل یک سازه داربستی دهند، نقش مهمی در افزایش ایمنی کارگران و سازه درحال ساخت دارند. برای اینکه این داربست ها بتوانند به درستی کار خود را انجام دهند، بایستی به شکلی کاملا اصولی و متناسب باموقعیت سازه ساخته شوند. اتصالات داربست و در کنار هم قرار دادن لوله های داربستی به کمک بست های دوپیچ، چهارپیچ و…انجام می شوند. در ادامه با انواع داربست فلزی آشنا می شویم.
داربست پایه دار
یکی از مواردی که درساخت داربست از اهمیت زیادی برخوردار است، سرعت انجام کار است. البته این مورد بیشتر برای آن دسته از پروژه های ساختمانی مطرح است که نیازمند نصب سریع داربست هستند. داربست پایه دار برای چنین پروژه هایی اولین و بهترین گزینه است. این داربست به سرعت نصب و آماده می شود. یکی از نقاط ضعف داربست پایه دار که می توان به آن اشاره کرد، محدودیتی است که در ارتفاع دارد. درواقع برای سازه هایی که بیش از 3 متر ارتفاع دارند استفاده از داربست پایه دار امکان پذیر نیست. بعد از ثابت کردن پایه ها و راه اندازی داربست، بالا و پایین آمدن از روی آن به کمک نردبان انجام می شود.
داربست مثلثی
این داربست را در صنعت ساختمانی با عنوان داربست اسکافلد نیز می شناسند. همانطور که از نام آن پیداست، روش ساخت و تشکیل داربست به شکل مثلثی است. اتصالات داربست مثلثی، به شکل نر و ماده به هم وصل می شوند. از ویژگی های بارز این داربست می توانیم به باز و بسته شدن راحت آن اشاره کنیم. همچنین نصب و راه اندازی داربست مثلثی نیاز به تخصص چندان زیادی نداشته و کارگران در هر سطحی از مهارت می توانند به راحتی آن را بسازند. چند نمونه از کاربردهای داربست مثلثی عبارتند از:
- کفراژبندی تیر
- کفراژبندی دال
- کاربرد عمده در ساخت پل
داربست چکشی ستاره
داربست چکشی ستاره ای به کمک پایه های قائم و مهارهای افقی ساخته می شود. طول پایه های این داربست بسته به ارتفاع کار می تواند متفاوت و شامل 0.5، 1، 1.5، 2.5 و 3 متر باشد. نصب و سوار کردن مهارهای افقی روی پایه های داربست نیز کار چندان دشواری نیست و می توان به کمک یک چکش آن ها را در محل موردنظر قرار داد. همچنین برای اتصال پایه ها به یکدیگر از پین و مغزی استفاده می کنند. این نوع داربست دارای مزایای بیشماری است که چند نمونه از آن ها عبارتند از:
- بستن اتصالات بدون نیاز به استفاده از آچار
- سبک وزن بودن قطعات داربست
- امکان استفاده از این داربست در تاسیسات پالایشگاهی و نمای ساختمان ها
- برای ارتفاعات بیشتر، نیازی به مهاربندی نیست.
- کاربرد در کفراژبندی سقف های قوسی
داربست چکشی کاسه ای
این نوع داربست نیز دارای پایه های عمودی و قائم و مهارهای افقی است. برای طول و اندازه پایه های این داربست استانداردهای خاصی وجود دارد. متداول ترین طول پایه های داربست چکشی کاسه ای عبارتند از: 0.6، 1.2، 1.8، 2.4 و 3 متر. برای اتصال مهارهای افقی به پایه ها نیز می توان با استفاده از یک چکش به راحتی قطعات را به هم وصل کرد. از مزایای ساخت داربست چکشی کاسه ای می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- نصب کردن و باز کردن داربست در هر دو صورت بسیار راحت و سریع انجام می شود.
- برای اتصالات داربست نیاز به استفاده از آچار نیست.
- برای اجرا کردن این داربست نیاز به مهارت بالا نیست.
- همانند داربست چکشی ستاره ای می توان از این داربست برای نمای ساختمان ها استفاده کرد.
- این داربست برای سازه های با ارتفاع بالا محدودیتی نداشته و می توان آن را به راحتی توسعه داد.
- جابجا کردن یا انتقال داربست نیز بسیار آسان است.
- در کفراژبندی سقف های غیرمسطح می توان از این داربست بیشترین استفاده را داشت.
کاربردهای لوله داربستی چیست؟
اگر بخواهیم به یک لیست کلی از کاربردهای لوله داربستی برسیم، می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- امکان استفاده برای برج های دیده بانی
- کاربرد در ساخت غرفه های نمایشگاهی
- استفاده در رمپ های اسکی
- ساخت یک سازه محکم و بادوام برای افزایش امنیت کارگران ساختمانی
- افزایش ایمنی ساختمان ها و سازه های مختلف در حین تعمیرات
- استفاده در مراحل ساخت پل و…
عوامل موثر بر قیمت لوله داربستی
لوله داربستی فلزی در بازار داخلی تنوع بالایی دارد. ضخامت دیواره این لوله یکی از موارد ایجاد تنوع در این محصول است. شما می توانید بسته به اندازه ضخامت، این لوله را در انواع سبک، معمولی و سنگین تهیه کنید. همانطور که در بخش های قبل نیز اشاره کردیم لوله داربستی در دو نوع درزدار و بدون درز به بازار ارائه می شوند که نوع بدون درز آن به دلیل مقاومت بسیار بالا، نسبت به نوع درزدار فروش و مصرف بیشتری دارد.
همین استحکام و ایمنی لوله بدون درز باعث شده تا در مقایسه با نوع درزدار از قیمت بیشتری نیز برخوردار شود. در ادامه تصمیم داریم بررسی کنیم که عوامل موثر بر قیمت لوله داربستی چیست و چه فاکتورهایی در تعیین قیمت نهایی این محصول نقش دارند؟
- وزن لوله داربست یکی از مهم ترین پارامترها در تعیین قیمت آن است که بسته به سبک یا سنگین بودن آن مشخص می شود.
- این وزن به طور مستقیم با ضخامت لوله در ارتباط است. بنابراین می توان گفت علاوه بر وزن بایستی ضخامت لوله را نیز در نظر داشت.
- قطر داخلی و قطر خارجی لوله داربستی، سایز لوله را مشخص می کنند و این سایز نیز در قیمت محصول موثر است.
- جنس لوله داربست و سطح کیفی آن نیز از دیگر عوامل تعیین کننده قیمت کالاست.
- ضخامت لوله داربستی که می تواند متغیر باشد. اما پرمصرف ترین آن ها لوله های داربستی با ضخامت 2 و 2.5 میلی متر هستند که نسبت به دیگر لوله ها قیمت بیشتری دارند.
- برند تولیدکننده محصول نیز تاحدودی در قیمت نهایی آن نقش دارد.
تولیدکنندگان لوله داربستی
از آن جایی که لوله داربستی کاربردهای بسیار مهمی در صنایع به ویژه صنعت ساخت و ساز دارد، مجموعه ها و واحدهای تولیدی مختلفی در این زمینه به فعالیت می پردازند تا بتوانند به نیاز و تقاضای بازار پاسخی درخور بدهند. هریک از این کارخانجات تولیدی بسته به متریال استفاده شده و استانداردهایی که در ساخت محصولات در نظر می گیرند، انواعی از لوله داربستی را در اختیار مشتریان قرار می دهند.
کیفیت ساخت محصولات هریک از این شرکت ها وابسته به آلیاژهای به کار رفته، ضخامت لوله و جنس آن است. یکی از انواع پرفروش لوله در بازار داخلی، لوله داربستی سپاهان است که متقاضیان می توانند این محصول را هم به صورت حضوری و هم از طریق فروشگاه ها و مراکز آنلاین در سراسر کشور تهیه کنند.
برای بررسی قیمت و خرید لوله داربستی وارد لینک روبرو شوید – قیمت لوله داربستی